dijous, març 28, 2024
Mida del Text

Comunicat i crida a manifestar-nos a Perpinyà el 29 de maig

25.05.2021

La Bressola, xarxa d’escoles associatives immersives, és indignada i esfereïda per la decisió del Consell Constitucional del 21 de maig passat concernint la llei Molac.

Amb poques setmanes de diferència hem passat de l’esperança a la indignació.

El 8 d’abril vèiem com, amb l’aprovació de la Llei Molac per part d’una amplíssima majoria dels diputats, s’obria finalment la porta al reconeixement legal de la immersió lingüística i per tant, de dotar-la d’un marc jurídic que la protegís.

Ara, en canvi, per decisió del Consell Constitucional, la voluntat i la sobirania popular que se pressuposa que representen els parlamentaris és menystinguda i bandejada i se decreta que l’ensenyament en llengua regional per sistema d’immersió és considerat anticonstitucional. El nostre projecte educatiu immersiu seria doncs il·legal!

Acabem de tornar a cinquanta anys enrere amb la persecució lingüística de l’ensenyament de les llengües territorials. Acabem de tornar al “Soyez propres, parlez français”

Amb el pretext de l’article 2 de la Constitution: La langue de la République est le français”, l’Estat destrueix un sistema educatiu de 50 anys d’experiència que ha demostrat uns resultats excel·lents, tant lingüístics com de valors humans.

Demanem als nostres parlamentaris, als nostres elegits, als nostres representants, de ser a l’alçada del moment terrible que travessa la nostra llengua denunciant aquest nou atac lingüicidi.

Pel que fa a nosaltres, ciutadans i ciutadanes, pares i mares d’alumnes, personal educatiu, antics alumnes, que nos estimem i respectem la llengua, nos retrobarem a Perpinyà, dissabte 29 de maig a les 15h - Plaça Catalunya per a mostrar un cop més la nostra determinació en continuar lluitant pel reconeixement de la nostra llengua i del nostre model educatiu.

Us hi esperem a totes i tots.

La nostra llengua no se toca!