divendres, abril 19, 2024
Mida del Text

ExLL denuncia les intromissions de Wert al model d'escola en català a tot el territori

09.05.2015

Davant la nova intromissió del ministeri d'educació espanyol en el procés d'inscripció de l'alumnat català per al curs vinent, on volen repetir tal procés incloent l'opció de llengua castellana com a vehicular a l'escola, les entitats d'Enllaçats per la Llengua_ExLL fan les següents apreciacions:

Considerem inacceptable la invasió del ministre Wert en aquest assumpte, vulnerant les competències en ensenyament de la Generalitat catalana en matèria d'ensenyament.

Denunciem la voluntat del govern espanyol de voler trencar el consens de la comunitat educativa de Catalunya quant al model d'immersió lingüística en català, que compta amb el suport d'una majoria clara d'institucions, representants polítics, sindicals, entitats culturals i agents socials.

Donat aquest fet fem costat al comunicat publicat per la plataforma educativa Somescola.cat en defensa de l'escola catalana, i a la reclamació al Govern de la Generalitat catalana a no fer cap pas enrere del model educatiu de cohesió i convivència escollit per la societat catalana democràticament.

 

Des d'Enllaçats per la Llengua_ExLL tornem a recordar la necessitat d'afrontar aquests atacs de manera conjunta i decidida. Tornem a recordar que som una comunitat cultural de més de 10 milions de catalanoparlants repartits en diversos territoris i estatus administratiu, el dret a l'escolarització en llengua pròpia, alhora de constatem els atacs rebuts respecte a la llengua , a l'escola i defora, arreu del territori i a la manca de reconeixement del català a les institucions de la UE, esdevenint així una de les anormalitats més flagrants del continent europeu.

 

Enllaçats per la Llengua http://exllengua.blogspot.com

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Enllaçats per la Llengua va sorgir davant la necessitat d’actuar conjuntament a tots els territoris dels Països Catalans de manera coordinada. Ha fet costat a la Bressola, als alcaldes i docents de la Franja de Ponent, a la Vaga Indefinida per l’educació a les illes Balears, a les agressions i amenaces contra la llengua al País Valencià i en general a l’ofensiva del PP en contra de la llengua allà on governa.

Â