dimarts, novembre 29, 2022
Mida del Text

Comunicat de la FOLC

LA FOLC DENUNCIA L'AGRESSIÓ A ESTUDIANTS DE LA TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ DE BENIRREDRÀ I LA IMPUNITAT DE LES ACCIONS DEL GAV

Els partits de l'oposició a les Corts Valencianes han denunciat  l''gressió a estudiants de la Trobada d'Escoles en valencià de Benirredrà (La Safor) el passat divendres i han criticat que la delegació del Govern espanyol al País Valencià hagi autoritzat una concentració del GAV (Grup d'Acció Valencianista).

Aquesta organització (que s'hauria d'anomenar Grup d'Acció Antivalencianista) és una entitat molt coneguda per les seves actuacions violentes en molts actes i concentracions valencianistes durant més de 30 anys i havia anunciat que aniria a Benirredrà per combatre la Trobada,  com es desprèn de la seva propaganda on es pot llegir. "STOP Trobades catalanistes. Concentració 17 de Maig. C/ La Creu. Benirredrà". La FOLC es pregunta, Com és que s'autoritza una concentració d'un grup violent antivalencianista en la mateixa població on Escola Valenciana ha organitzat una de les seves Trobades pacífiques i festives? Per ignorància? (La delegació del Govern suposava que el GAV faria Auto Stop a Benirredrà? La delegació del Governconsiderava que el GAV era un grup valencianista que potenciaria amb la seva actuació els objectius d'Escola Valenciana? La delegació del Govern espanyol al País Valencià no sabia qui era el GAV?).La FOLC descarta la ignorància de la delegació del Govern; però llavors, si no és ignorant és que és molt imprudent, perquè no volem pensar que busqui directament la confrontació en connivència amb el GAV. Tot plegat és tan estrany que, com exigeixen els partits polítics valencians, la concessió del permís a la concentració del GAV requereix una investigació i depurar responsabilitats.
La FOLC considera que la impunitat amb què actua el GAV és intolerable en un estat de dret i una demostració més de les limitacions de la democràcia espanyola.
Sr. Ministre de l'Interior: Si està decidit a combatre la violència, comenci pel GAV. La societat valenciana li ho agrairà.

La FOLC vol aprofitar l'ocasió per donar suport una vegada més a Escola Valenciana i l'encoratja en la seva insubstituïble tasca a favor de l'escola en valencià i manifesta també el seu suport a les possibles accions jurídiques que es derivin d'aquesta repudiable acció.

Junta de la FOLC