divendres, abril 19, 2024
Mida del Text

L

ImageEl sindicat STEPV-Iv, juntament amb els seus sindicats homòlegs dels Països Catalans,  USTEC-STEs de Catalunya i STEI-i d’Illes Balears, s’oposen a la possible interrupció al País Valencià de la recepció de TV3 i d’altres canals de comunicació de la Corporació Catalana de Radiotelevisió per part del govern valencià. Per tant, volem fer públiques les següents consideracions:

ü      Critiquem la pretensió del Consell de la Generalitat Valenciana d’impedir la recepció de TV3 al País Valencià. Per aquestes organitzacions sindicals açò suposa un atac a la llibertat d’expressió i a la llibertat d’informació, així com a la unitat de la llengua i a la nostra cultura. Aquest fet és una mostra més del seu tarannà autoritari i posa en evidència que el Consell continua amb la seua política  d’intentar controlar els mitjans de comunicació per obtindre un benefici partidista.

ü      Defensem el dret de les valencianes i valencians a poder veure la TV3 i donem el nostre suport a Acció Cultural del País Valencià en la defensa de la recepció de TV3.

ü      Que, en un moment d’enriquiment de tota l’oferta comunicativa audiovisual i d’increment en el nivell internacional d’una comunicació sense fronteres, sorprén una decisió de base política que tendeix no sols a reduir i a retallar l’oferta televisiva actual, sinó també a reprimir el dret dels ciutadans a rebre i a triar qualsevol opció d’aquesta oferta. Cal recordar que els valencians rebem el senyal televisiu de TV3 des de fa més de vint anys.

ü      Que la mesura de clausurar les emissions és encara més greu si tenim en compte que ataca directament la difusió de la llengua pròpia dels valencians, llengua per la qual el govern valencià hauria de tenir una atenció especial.

 ü      Que aquesta mesura es vol fer efectiva el proper 25 d’abril, dia de les llibertats nacionals al País Valencià, i el tres-centè aniversari de la Batalla d’Almansa, mitjançant la qual el poble valencià va perdre els seus furs. “Quan el mal ve d’Almansa, a tots alcança”.

ü      Que la divulgació del valencià a través dels mitjans audiovisuals no pot quedar reduïda a l’escassa oferta que fa Radiotelevisió Valenciana. I per tant, és imprescindible continuar completant-la amb les emissions de TV3, de la mateixa manera que seria convenient que els canals autonòmics valencians arribaren a altres comunitats, especialment a les que comparteixen la nostra llengua, com són les Illes Balears i Catalunya.

ü      Que, instem a la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el Govern de les Illes Balears i el Ministeri d’Indústria que arriben a un acord i reserven els canals necessaris per a la difusió de les cadenes que emeten en català arreu del territori lingüístic.

ü      L’STEI-i, l’STEPV intersindical valenciana, i la USTEC-STEs se sumen a les diferents entitats, partits polítics i institucions de tot el domini lingüístic que s’han pronunciat en contra del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià.

País Valencià, 3 d'abril de 2007

Julià-Vicent Rey Nicolás

645 96 90 61