divendres, març 29, 2024
Mida del Text

La Xarxa CRUSCAT de l'IEC difon els resultats de l'enquesta sobre usos ling

La Xarxa CRUSCAT de l’Institut d’Estudis Catalans difon els resultats de l’enquesta sobre usos lingüístics a Catalunya 2003 (EULC 2003) a l’associacionisme.

 

El passat dia 26 de febrer Joaquim Torres i Xavier Vila van presentar l’EULC 2003 a diferents associacions per la llengua. Entre els assistents hi havia un representant de la FOLC.

 

L’enquesta dóna dades generalment poc conegudes sobre la llengua inicial, la llengua d’identificació, l’ús familiar i la transmissió lingüística que poden ser molt útils per a un coneixement més aprofundit de la situació del català i per a l’orientació de les activitats de les associacions.

 

Una dada especialment significativa és que la transmissió lingüística a Catalunya és favorable al català, ja que “mentre que un 39,5% dels enquestats parla català amb els pares, els que parlen català amb els fills augmenten fins a arribar al 50,9%

 

Aquesta i moltes altres dades es poden trobar a: www.iecat.net/cruscat

La Xarxa CRUSCAT ha publicat una síntesi divulgativa de l’enquesta referida a Catlunya. L’enquesta, però, s’estén també a altres territoris de llengua catalana.