dijous, març 28, 2024
Mida del Text

El Consell manté exclós a STEPV de les subvencions per a la promoció del valencià

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} El Sindicat presentarà el corresponent recurs per discriminació sindical

Aquest matí, el Consell Valencià ha acordat concedir 62.688 euros de subvenció a les organitzacions sindicals per a la realització d’activitats de promoció o foment de l’ús del valencià durant 2010. STEPV ha estat exclosa d’aquestes ajudes, malgrat comptar amb un conveni signat amb el Conseller d’Educació per a fomentar l’ús del valencià, que no ha estat denunciat per cap de les parts i que fins ara es concedien amb normalitat.

Recordem que els pressupostos de 2010 van excloure el Sindicat, no només d’aquesta partida pressupostària, sinó també de la corresponent a les ajudes per a activitats sindicals que fins ara s’otorgaven atenent la representativitat sindical. Com ja va denunciar STEPV en aquell moment, ha estat l’únic sindicat que s’ha vist exclós de totes aquestes ajudes econòmiques que venien concedint-se amb total normalitat.

Fruit d’aquest intent d’exclusió, el Sindicat va engegar una campanya de denúncia i es va entrevistar amb els grups de l’oposició perquè esmenaren els pressupostos, esmenes que van ser rebutjades pel grup popular. Tanmateix, el Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, va haver de contestar en abril una pregunta parlamentària sobre els motius de l’exclusió de STEPV d’aquestes subvencions, i va al•legar una “incidència administrativa” com a causa de l’exclusió.

A més de la campanya, el Sindicat va presentar el corresponent recurs contenciós-administratiu per a restituir el dret a rebre les subvencions que legalment li corresponen, recurs que STEPV entén desestimat per l’acord assolit aquest matí pel Consell.

La decisió de mantindre aquesta exclusió i la desestimació del recurs confirmen que no es tracta d’un error administratiu, com afirmava el conseller, sinó d’una decisió política plenament conscient d’intentar marginar i arraconar el sindicat majoritari a l’ensenyament.

En eixe sentit, STEPV presentarà un nou recurs contra la resolució que publique les ajudes que el Consell ha acordat concedir, per discriminació sindical i per tal de restituir els drets que com a organització sindical li corresponen.

8 d’octubre de 2010


Àrea de premsa de STEPV
Marc Candela Tel 660 051 149    Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
Juan de Mena, 18. Tel. 96 391 91 47 Fax. 96 392 43 34. 46008. VALÈNCIA. www.intersindical.org

[+]