divendres, abril 19, 2024
Mida del Text

Europarl.cat supera els 100.000 visitants

Fa exactament nou mesos i quinze dies que vaig publicar el web europarl.cat. Calia incidir en el greuge que rep la nostra llengua a Europa. Va ser una projecte que nasqué sense fer gens de soroll, esperant si per si mateix podia despertar la curiositat dels internautes. Amb el temps, aquest web ha estat --i a dia d'avui encara continua estant-- força concorregut.

 

 

Les 100.000

 

Ens hem de felicitar tots. Seria injust no reconèixer que amb l'admirable acollida disposada a europarl.cat ja s'ha donat una contundent resposta a aquells que esperaven que el treball s'extingís, com altres abans, entre la solitud i el silenci.

 

Ben mirat, n'hem donades almenys 100.000. En motiu de l'assoliment d'aquest nombre d'usuaris únics a europarl.cat proposo que a partir d'avui els hi posem nom.

 

Els més

 

Cada nou projecte d'Europa és un projecte sense la llengua catalana.

L'últim ha estat EuroparlTV.

 

Potser perquè ho considero una manera millorable d'invertir nou milions d'euros, potser perquè el nivell de demagògia en l'acte de presentació superava amb escreix allò que estava disposat a tolerar, potser perquè penso que els eurodiputats haurien de deixar de creure que els volem veure per pantalla per adonar-se que preferiríem major informació en ambdues direccions o potser perquè opino que no són ells els protagonistes d'Europa; no n'he construït cap alternativa.

 

No obstant aprofitaré el nou projecte del Parlament Europeu per convidar a tothom a copsar de nou com seria l'Europa que molts imaginem. Proposo un cop d'ull a www.europarl.cat/tv .

 

És una campanya de reivindicació de l'oficialitat de la llengua catalana a Europa en forma de recollida de signatures. Porta el nom 'El català, la següent llengua oficial a la UE', tal com anunciarà el títol de la plana web.

 

Quan ho han provat polítics de diferents tendències durant anys i no ho han aconseguit, sols queda la petició directa de la societat civil.

La nostra llengua a Europa és un dels nostres drets. Encara avui, més de vint anys després de la nostra incorporació a la Unió Europea, no se'ns reconeix. Cal conquerir aquest dret.