dijous, maig 16, 2024
Mida del Text

La FOLC vol que es garanteixi el dret a saber el catal? a tot l

Image

  • El domini de les diverses llengües no depèn del nombre d’hores, sinó d’un canvi metodològic global en els processos d’aprenentatge de tot el procés educatiu.
  • Els canvis que s’hagin de fer en el tractament de llengües, a l’ensenyament, han de ser fruit del debat entre lingüistes, sociolingüistes, pedagogs i docents, i no per l’obligació d’acatar un decret de Madrid.
  • La decisió de fer una hora de més o una àrea en castellà no ha d’estar en mans dels centres educatius, sinó que ha de venir regulat pel govern de la Generalitat.
  • Si es treballa per a un sistema educatiu equitatiu s’ha de reforçar la llengua en una situació més feble i per tant s’han de prendre mesures per tal de reforçar la nostra llengua.
  • L’equitat també obliga al govern a tenir especial cura d’una bona part de l’alumnat que no assoleix el nivell de català que ens marquen les competències bàsiques. Els catalanoparlants sempre són plurilingües, cosa que no passa amb una part important dels castellanoparlants que viuen els diversos territoris de llengua catalana.
  • L’incompliment dels drets lingüístics és fan evidents en els diversos territoris dels PPCC i les ingerències de l’estat en aquest tema els agreuja.
  • Al País Valencià, es vulneren els drets lingüístics dels alumnes de secundària d’una forma sistemàtica.

Prou ingerències en temes lingüístics per part de l’estat!! 

Exigim al govern de Catalunya i especialment al Departament d’Educació que vetlli pels drets lingüístics dels nostres infants i joves i no ens vulgui fer combregar amb rodes de molí!!!  

Elisenda Romeu
Vicepresidenta de la FOLC

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2256613
http://www.normalitzacio.net/noticia/index.php?sec=noticia&n=6578