divendres, juliol 01, 2022
Mida del Text

Nota de premsa: L’IEC i la FOLC celebren dissabte unes jornades per a analitzar la presència del mercat cultural català en l’àmbit internacional

La sociòloga i membre de l’IEC Àngels Pascual i l’escriptora Patrícia Gabancho parlaran de la immigració estrangera a Catalunya i del mercat de productes culturalsL’Institut d’Estudis Catalans i la Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) celebraran el dissabte 27 de novembre, les III Jornades del Mercat Cultural Català en l’àmbit internacional, que enguany analitzaran la situació del mercat de la cultura catalana a l’estranger. Les Jornades tindran lloc a la sala Prat de la Riba de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona) a partir de les deu del matí. La inauguració serà a càrrec de Salvador Giner, president de l’IEC; Elisenda Romeu, presidenta de la FOLC, Aureli Argemí, director del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN), i Josep Bargalló, director de l’Institut Ramon Llull.


L’objectiu de les Jornades és que diversos experts valorin la situació actual de la cultura catalana en el mercat internacional i la repercussió que els productes culturals catalans tenen en els països de la població catalana d’origen estranger. En aquesta línia, la sociòloga i membre de l’IEC Àngels Pascual parlarà sobre la realitat de la immigració estrangera a Catalunya, i l’escriptora Patrícia Gabancho donarà les claus per a la valorització i consolidació de la producció cultural catalana. Pel que fa a la projecció de Catalunya a l’exterior, l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Mora, parlarà de la repercussió internacional de les consultes sobre la independència de Catalunya; Leonardo Anselmi, de la Plataforma Antitaurina Prou!, tractarà la prohibició de les curses de braus a Catalunya, i Diego Arcos, president del Casal Argentí a Barcelona, i Xavier Tudela, secretari general de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes, parlaran del paper dels casals catalans al món.


La cloenda de les Jornades serà, a les set de la tarda, a càrrec d’Elisenda Romeu. Les conclusions que se n’extreguin es faran arribar al Govern de la Generalitat de Catalunya com a proposta de línies d’actuació per a millorar i consolidar la presència de la producció cultural catalana en el mercat internacional.


Si voleu ampliar la informació o concertar entrevistes, us podeu posar en contacte amb la Secretaria de les Jornades del Mercat Cultural Català (Tel.: 662 128 060)


Acte    III Jornades del Mercat Cultural Català
Data    Dissabte 27 de novembre de 2010
Hora    10 hores
Lloc    Sala Prat de la Riba de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona)