dissabte, maig 18, 2024
Mida del Text

l'STEI-i d

L’STEI-i DÓNA EL SEU SUPORT TOTAL AL PROFESSORAT DEL CP MESTRE GUILLEMET DE SANTA EUGÈNIA

 

 Davant la notícia apareguda ahir en el diari “El Mundo” en la qual s’acusava l’equip directiu del centre públic Mestre Guillemet de Santa Eugènia amb el seu director al capdavant de dur a terme una veritable “campanya de persecució lingüística i d’ús de pràctiques dictatorials” pel que fa a l’ús del català en el centre, volem manifestar el següent:

 
  • En primer lloc, expressar el nostre total suport i reconeixement a la tasca duta a terme pel conjunt del professorat del centre, implicat dia a dia en una tasca tan complexa i important com és la de l’educació del nostre alumnat.
  • Denunciar, una vegada més, la manca d’ètica professional i d’acceptació del codi deontològic de la professió periodística que du a terme el diari “El Mundo”, autèntic aprenent de bruixot en l’ús de pràctiques que l’únic que pretenen és confondre, desvirtuar el debat educatiu i contribuir a atiar el foc de la crispació i de l’enfrontament per motius lingüístics.
  • Posar de manifest el nostre rebuig més absolut a la situació d’indefensió que pateix el col·lectiu de mestres del centre escolar, que es pot veure sotmès a patir els efectes d’una informació tergiversada i que, en cap cas, és fidel a la veritat.
  • Manifestar a l’opinió pública que l’únic “delicte” que ha comès el professorat del centre ha estat aplicar la llei, com es recull a la Llei de normalització lingüística que va ser aprovada pel Parlament de la nostra Comunitat. En aquesta Llei, com també en el nostre Estatut, s’expressa que la nostra llengua pròpia és la llengua catalana, alhora que es recull la necessitat de promoure-la, fomentar-la i fer-la arribar a la majoria d’indrets de la nostra societat.
  • Expressar que la majoria de nouvinguts, si no tenen accés a la nostra llengua en el si de la comunitat escolar, amb moltes dificultats podran adquirir les competències bàsiques en el seu aprenentatge; ja que el català es troba encara en situació minoritzada en molts indrets de la nostra societat. És per aquest motiu que accions, actituds i propostes com les que du a terme l’escola de Santa Eugènia són tan necessàries per al coneixement de la nostra realitat lingüística i cultural, i n’asseguren la seva pervivència.
  • Exigir de l’Administració autonòmica i, en concret, de la Conselleria d’Educació una actitud ferma en defensa de la nostra llengua i la nostra cultura, així com de l’honor i el bon nom del conjunt de professionals que al llarg del curs escolar són els agents de promoció i defensa d’un saber tantes vegades malmès i ignorat per alguns mitjans i sectors que no han assumit mai la cultura d’aquesta terra.