dimarts, juny 25, 2024
Mida del Text

Reclamen la reciprocitat plena d'À Punt, TV3 i IB3

Les entitats Acció Cultural del País Valencià, Acicom - Associació Ciutadania i Comunicació, Reciprocitat Ara i Federació Organitzacions per la Llengua Catalana -Escola Valenciana, El Temper d'Elx, Maestrat Viu i STEPV-Intersindical Valenciana-- s'han concentrat aquest dissabte davant al Palau de la Generalitat per exigir la reciprocitat televisiva plena entre les cadenes públiques de Catalunya, País Valencià, i Illes Balears per acabar amb la censura imposada pel govern del Partit Popular i per establir un espai de comunicació audiovisual en la nostra llengua

Durant la concentració, representants de les diverses organitzacions participants s'han reunit amb l'assessora de presidència Josefina Godoy i el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, que han manifestat que la Generalitat està a favor de la reciprocitat televisiva, però els han traslladat que hi ha problemes tècnics per dur-la a terme. Els responsables del Consell s'han compromès a acordar una data els propers dies per continuar tractant el tema.

 

Les entitats convocants consideren que aquest argument és una excusa que es repeteix constantment. En tot cas, si fos així, la Generalitat ho hauria de solucionar i no fer-lo servir com a excusa constantment. Per als convocants no existeixen problemes tècnics sinó manca de voluntat política.

 

Durant la concentració, s'ha llegit un manifest per denunciar que, tot i avançar en matèria de col·laboració efectiva entre À Punt, TV3 i IB3 amb exemples com la normalització de les projeccions simultànies i les coproduccions, la reciprocitat dels senyals continua frenada sense solucionar-se quan hi ha hagut diversos compromisos i declaracions del Consell per fer-ho.

Així mateix, han exigit a la Generalitat Valenciana que execute la reciprocitat de senyals entre À Punt i TV3, pose fi a la censura de TV3 al País Valencià imposada pel darrer govern del PP i impulse un espai de comunicació audiovisual en la nostra llengua que serveixi per potenciar el sector audiovisual de la nostra comunitat lingüística.

València, 29 d'octubre 2022