dimarts, maig 07, 2024
Mida del Text

Vicent Maur

El CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions) ha concedit el Guardó Nacional 2008 a Vicent Maurí, portaveu de la Intersindical Valenciana i membre del Secretariat Nacional de STEPV, en reconeixement a la seua “trajectòria exemplar i, amb ell, l’organització sindical que representa”.

La Junta del CIEMEN destaca, a més, que aquesta trajectòria és especialment remarcable en aquests moments “a causa de la greu situació, sobretot institucional i política, en què es troba l’ensenyament de la llengua al País Valencià”.

 

Vicent Maurí (Cabanyal, València, 1960) té una dilatada experiència sindical. Forma part de STEPV, sindicat majoritari des de les primeres eleccions democràtiques a l’ensenyament. Ha ocupat diverses responsabilitats en l’organització al llarg de més de vint anys (membre del Secretariat Nacional, portaveu, responsable d’acció sindical, relacions institucionals i premsa) i va presidir la Junta de Personal Docent de València entre 1994 i 2002.

Ara és un dels portaveus de STEPV i de la Intersindical Valenciana, confederació de sindicats que treballen en diferents àmbits de la funció pública i del món laboral, i de la qual STEPV en forma part.

 

Per a STEPV aquest guardó al nostre company Vicent Maurí té una significació especial ja que prové d’una institució prestigiosa amb un llarg recorregut en la defensa, promoció i normalització de la nostra llengua en tot l’àmbit lingüístic. A més, atorgar aquest guardó a un representant sindical de l’àmbit docent en un moment de mobilitzacions per la dignitat del professorat i per millorar l’ensenyament al País Valencià és una motivació més a continuar treballant en la mateixa línia.

 

L’acte de lliurament se celebrarà el proper dijous 7 de maig a les 19:30h a l’Auditori Abat Escarré de l’Espai CIEMEN de Barcelona (c/Rocafort 242, bis).